Ontdek de Triggerpoint-reset methode

Triggerpoint Reset Methode

De Triggerpoint Reset Methode is een hoogwaardige totaaloplossing tegen pijn en langdurige blessures.

Nieuwe methode

De triggerpoint Reset Methode is een hoogwaardige, holistische methode tegen pijn, chronische en te lang durende of steeds terugkerende pijn. Bij deze methode wordt de onderliggende oorzaak aangepakt.

Geen operaties

Deze methode wordt toegepast zonder gebruik van dry needling of injecties, pijnstillers, operaties, reguliere triggerpointmassage en eindeloze oefensessies.

Pijn bestrijdend

Hierbij maken we gebruik van de nieuwste ‘reset’ technieken om triggerpoints (spierknopen) te deactiveren en gewrichten soepel te laten bewegen. De pijn wordt op deze manier volledig behandeld.

Microverkrampingen in spieren

Myofasciale Triggerpoints (MTrP's) zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of 'knoopjes'.

Bij ruim de meeste soorten pijnklachten, zoals rugpijn, schouderklachten en hoofdpijn, spelen ze een belangrijke rol.

Echter, die triggerpoints ontstaan niet voor niks. Als je de oorzaak weet, dan kan je er blijvend wat aan doen!

annelies-behandeling

Een triggerpoint ziet er als volgt uit:

Letter A is een spiervezel in een normale ruststand, uitgerekt noch samengetrokken. De afstand tussen de korte dwarsverbindingen binnen de vezel definieert de lengte van de individuele spierschakels. De sarcomeren lopen in de lengte van de vezel, loodrecht op de Z-verbanden.

Letter B is een verkramping in een spiervezel die bestaat uit een aantal sarcomeren in de toestand van continue maximum contractie die kenmerkend is voor een triggerpoint. De verdikking van de spierknoop laat zien hoe dat gedeelte van de spiervezel is samengetrokken en korter en dikker is geworden. Alsof er een knoop in gelegd is dus.

Letter C is het deel van de spiervezel dat zich uitstrekt van de spierknoop tot aan de aanhechting van de spier, in dit geval het achterhoofd. Let op de grotere afstand tussen de Z-verbanden, wat aangeeft hoe de spiervezel wordt uitgestrekt door de spanning binnen in de spierknoop. Deze overstrekte delen veroorzaken deels het strakke en verkortte gevoel in een spier.

Maak online een afspraak bij Annelies

De triggerpoint-resetmethode is een methode waarmee goede resultaten geboekt worden om oorsuizen aan te pakken. In België werkt Annelies De Meyer van AdmireCoaching met deze therapie.

Als bewustzijn-strateeg en pijncoach leert ze jou hoe ‘mind en body’ weer kunnen samenwerken en helpt ze jou mee van de oorsuizen af.

Je kan haar telefonisch contacteren voor een vrijblijvend gesprek op het nummer 0485/ 555 028. Of vul rechts het formulier in om haar te contacteren.Scroll to top